04/19/2024

RC Uçak ve Arabalar İçin FPV Görüntüleme Sistemi Nasıl Kurulur

RC Uçak ve araba modellerinde kablosuz, gerçek zamanlı görüntü aktarımı sağlayan FPV (First Person View) sistemi nasıl kurulur.

FPV görüntü aktarım sistemi kurmak için bir FPV kamerası (Kayıt yapabilen kamera veya sadece FPV kamerası), FPV vericisi (görüntü aktarımı vericisi) ve alıcılı FPV gözlüğü gereklidir.
Gözlük haricinde Ekranlarda kullanılabilir. Genellikle FPV için üretilmiş gözlük ve ekranlarda dahili FPV alıcısı mevcuttur. Ama haricen alıcı takılması gereken gözlük ve ekranlarda vardır.

Bu videoda kullandığım Eachine marka EV800D modeli FPV gözlükte gerçek olarak 2 adet alıcı mevcuttur. Ve 2 adet anten mevcuttur. Panel anten sadece karşısından gelen sinyalleri alır ama uzun menzillidir. Yuvarlak görünümlü kelebek anten ise (İçindeki anten yapısı kelebek şeklindedir) 360 derece den gelen sinyalleri yakalar ama çok uzun menzilli değildir. 2 alıcı ve 2 anten tipi birlikte çalıştırıldığından gelen sinyal kalitesi daha iyi alınır. Bu gözlüğün diğer bir özelliği ise kafaya takılan kısmının ayrılabilmesidir. Bu sayede FPV ekranı olarak tta kullanılabilir.

Kullandığım kamera ise Run Cam markasının 2. versiyonudur. 1080P 60FPS kayıt yapma özelliğinin yanında FPV kamerası olarak da kullanılabilir. Ve Kayıt yaparken aynı anda FPV kamerası olarak çalışabilir.  Kendi sınıfındaki en iyi kameralardan biridir.